We hebben een nieuwe Koning

Koningschieten

Elk jaar in het tweede weekend van Mei schiet EMM Asten om het Koningschap. Dit jaar stonden er 11 schutters aan de lijn om voor deze Titel (en Prins en Keizer) te schieten. Sinds 2007 zijn er geen nieuwe koningen meer bij gekomen. De ere prijs ging sinds dat jaar elke keer naar een oud koning. Dit jaar is het anders. We hebben er dus een nieuwe koning bij!

De wedstrijd wordt geschoten op basis van het 25meter 1 pijl systeem waarbij 32 geschreven scores bijgehouden worden. De scores worden bij gehouden door onpartijdige schrijvers waardoor de schutters ‘s avonds pas bij de prijsuitreiking de uitslag te horen krijgen.

De scores lagen tussen de 1e en 2e plaats sinds jaren weer spannend dicht bij elkaar (wat de schutters dus zelf niet weten). Bij de prijsuitreiking werd dit bekend gemaakt door de schrijvers.
Na 10 pijlen was het verschil tussen beide schutters slechts 1 punt. Bij 20 pijlen was dit 2 punten verschil. Na het schieten van de 25e pijl was het verschil opgelopen naar 6 punten verschil waarna de wedstrijd gelopen leek. Echter in de volgende 5 pijlen werd het verschil teruggebracht tot 4 punten verschil en nog 2 pijlen te schieten. Twan Verdonschot stond hierbij op 259 punten tegen Hans van Geffen die op 255 punten stond. Een moeilijk te dichten gat al lijkt het zo. Echter schoot Hans de laatste twee pijlen de perfecte score waardoor Twan minimaal 17 punten moest schieten om de winst binnen te halen en zichzelf tot nieuwe koning van EMM Asten mocht kronen. Het lukt Twan dan ook om de 17 punten te schieten met een 8 en een 9 waardoor hij zich minimaal een jaar mag kronen als Koning van EMM Asten.

Voor het keizerschap ging deze beker dit jaar wederom naar Jan van Geffen Sr met een score van 242 punten.

1 Twan Verdonschot – 276 KONING
2 Hans van Geffen – 275 PRINS
3 Henk Driessen – 242
3 Jan van Geffen Sr – 242 Keizer
5 Jan van Geffen Jr – 232
6 Arjan Verkampen – 209
7 Wim Swinkels – 182
8 Toon van de Pol – 175
8 Harrie Hoefnagels – 175
10 Mark Swinkels – 174
11 Jan van de Boomen – 79